Nieuws

Euthanasie voor verlamde paarden door virus

In de omgeving van Arnhem zijn enkele paarden geëuthanaseerd na de vondst van het virus rhinopneumonie. De paarden waren ernstig verlamd. © ter illustratie - Pexels
In de omgeving van Arnhem zijn enkele paarden geëuthanaseerd na de vondst van het virus rhinopneumonie. De paarden waren ernstig verlamd.
Andere paarden in de stal -  die verder niet wordt genoemd - zijn niet verlamd. Deze paarden mogen de komende weken niet van het terrein af. Ook mogen er geen andere paarden naar het terrein toe.
Het rhinopneumonie-virus komt vrij veel voor, maar de neurologische variant waar hier sprake van is, is zeldzaam. Die variant is vaak voor het eerst zichtbaar door een slappe staart en verstoring van het evenwicht. Bij ernstigere verlamming kunnen de achter- en voorbenen worden aangetast.
De bedrijven die contact hebben gehad met de stal zijn geïnformeerd, de overige paarden staan onder controle van een dierenarts. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!