Nieuws

Tegenvallers voor De Graafschap: Seuntjens en Van de Pavert onzeker

DOETINCHEM - De Graafschap kan vrijdag tegen Jong AZ mogelijk niet beschikken over twee sleutelspelers. Het gaat om spits Ralf Seuntjens en verdediger Ted van de Pavert.
Seuntjens, aanvoerder en clubtopscorer, werkte donderdag op De Bezelhorst slechts een deel van de training af. Woensdag stond de Bredanaar helemaal niet op het veld. 'Toch reken ik op Seuntjens. We hebben nog 36 uur de tijd om hem fit te krijgen', vertelde trainer Mike Snoei na de laatste training. 

Fysiek ongemak

Van de Pavert was er woensdag wel, maar trainde donderdag weer niet mee. Als de Achterhoeker niet kan spelen, wordt hij vervangen door Victor van den Bogert. 'Ik schat de kans op fifty fifty', dat Ted erbij is', aldus Snoei.
Seuntjens en Van de Pavert kampen met fysiek ongemak. De Graafschap wil en kan op basis van de Wet op de Privacy niet melden wat er met de twee sterkhouders precies aan de hand is. 'Je mag daar tegenwoordig niet teveel meer over zeggen', aldus Snoei. 
Achter de naam van Van de Pavert staat nog een vraagteken voor vrijdag

Mystakidis

Zeker is dat De Graafschap op de eigen Vijverberg in Doetinchem Mo Hamdaoui mist. De vleugelspits is geschorst na zijn directe rode kaart van vorige week tegen FC Dordrecht. Branco van den Boomen keert tegen Jong AZ juist terug van een schorsing. Hij speelt als aanvallende middenvelder achter de centrumspits. Als Seuntjens het niet haalt, wordt dat vrijwel zeker de Griek Giannis Mystakidis.
Mystakidis is een optie als Seuntjens niet kan spelen (foto Wil Kuijpers)
De Graafschap kan vrijdag de derde periodetitel winnen. Ook Cambuur is nog in de race, maar heeft twee punten minder. Beide clubs hebben hetzelfde positieve doelsaldo van +8. Een periodetitel levert de club ruim 60.000 euro op en een ticket voor de play-offs om promotie.
'Het is leuk, maar wij kijken eigenlijk alleen naar directe promotie. Dat is ons grote doel, we staan er goed voor na de nederlaag van Volendam en daar is iedereen volop mee bezig', zegt Van den Boomen. De Graafschap heeft vijf punten meer dan Volendam en vier minder dan koploper Sc Cambuur. 
Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van den Bogert, Baas; Vet, Van den Boomen, Breinburg; Van Mieghem, Seuntjens (Mystakidis), Nijland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!