Nieuws

VIDEO | Politiehond dwingt man (31) tot overgave bij inbraak

Niet de bewuste hond.
De politie heeft donderdag in alle vroegte een verdachte van een inbraak in Druten aangehouden. Op een video is te zien dat de man eieren voor zijn geld kiest, als de politie dreigt de hond los te laten. © ANP
DRUTEN - De politie heeft donderdag in alle vroegte een verdachte van een inbraak in Druten aangehouden. Op een video is te zien dat de man eieren voor zijn geld kiest, als de politie dreigt de hond los te laten.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Politiehond dwingt inbreker tot overgave
De inbraakpoging bij een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg werd opgemerkt door een oplettende burger, meldt de politie. Die kwam met meerdere eenheden ter plaatste en zette de omgeving af. 
Na een korte zoektocht werd de verdachte aangetroffen onder een aanhanger. De man van 31 zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden.
Minder goed nieuws was er over een van de politieauto's. Die moest worden afgesleept 'omdat wij iets te enthousiast een grasveld opgereden waren', aldus de politie uit Tiel op Instagram.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!