Dieven gps-systemen op trekkers gepakt in Varsseveld

VARSSEVELD - Twee mannen uit Litouwen die worden verdacht van het stelen van gps-systemen van boeren, zijn vorige week opgepakt in Varsseveld. Dat meldt de politie woensdag. De mannen van 23 en 24 jaar oud werden aangehouden met inbrekersspullen op zak.

in de nacht van zondag 16 op maandag 17 februari was het duo betrokken bij de diefstal van vijf gps-systemen van trekkers bij een bedrijf in Varsseveld. Ze werden aan de hand van camerabeelden herkend. De schade bij deze diefstal bedroeg ruim 50.000 euro.

Volgens de politie zijn de mannen recent ook in Noord-Holland en Noord-Brabant geweest, waar ze mogelijk ook gps-systemen hebben gestolen. Sinds april 2019 wordt er steeds vaker aangifte gedaan van het stelen van dergelijke gps-systemen bij boerenbedrijven.

De totale schade loopt volgens de politie in de miljoenen euro's. Volgens de politiewoordvoerder slaan de dieven door het hele land toe. 'De aangiftes zijn gestopt sinds deze aanhoudingen, maar wij gaan ervan uit dat de groep mobiele bandieten veel groter is.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: