Windmolens AVRI-terrein Geldermalsen half maart operationeel

GELDERMALSEN - De windmolens op het AVRI-terrein in Geldermalsen zijn nog altijd niet volledig in bedrijf. Regelmatig staan de molens stil of draait er maar een van de drie molens Het lag in de bedoeling dat het park eind vorig jaar operationeel zou zijn, maar dat is nog steeds niet het geval. Een van de oorzaken is het uitvoeren van extra inspecties en reparaties. De molen mag op die momenten nu eenmaal niet draaien. Daarnaast speelt de gemeente ook nog een rol in verband met de controles op de veiligheid.

Ook traden er storingen op in communicatie met de controlekamer van de leverancier Nordex. Die moesten worden verholpen. Geruchten dat er een capaciteitsprobleem zou zijn met het electriciteitsnet kunnen naar het rijk der fabelen worden verwezen. Liander garandeerde de afname van de geleverde stroom.

Het lijkt erop dat de belangrijkste zaken nu wel getest en gerepareerd zijn, maar er kan de komende weken nog regelmatig een molen stilstaan tot het moment van de zogeheten definitieve overname van het park van de leverancier. De organisatie BetuweWind verwacht dat dit half maart gerealiseerd gaat worden.