Carnavalsoptocht in 'Keulen van Gelderland' komt er toch

GROESBEEK - De carnavalsoptocht van Groesbeek, ook wel het Keulen van Gelderland genoemd, krijgt een herkansing op zondag 8 maart. De optocht werd vanwege het extreme weer op het laatste moment afgelast.

Na overleg tussen de gemeente en het Samenwerkend Orgaan Karnaval (SOK) is de nieuwe datum bepaald. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Berg en Dal aan Omroep Gelderland

Harry Eikhout van het SOK is blij met de nieuwe datum: 'We hebben gekeken wat het meest handig is en zijn hier in overleg uitgekomen', vertelt hij.

Nieuwe datum optocht Keulen van Gelderland zondag 8 maart! De optocht zal starten om 12.00 uur. Deelnemers worden verder geïnformeerd per email.

Posted by SOK on Wednesday, February 26, 2020

Grote optocht

In totaal waren er 125 inschrijvingen voor de optocht in Groesbeek die eigenlijk afgelopen zondag zou plaatsvinden. In eerste instantie werd de starttijd gewijzigd, maar uiteindelijk besloot burgemeester Mark Slinkman de optocht toch af te blazen. 'Veiligheid voorop', meldde de organisatie teleurgesteld.

Of alle deelnemers ook op 8 maart aanwezig zijn is nog even de vraag, maar de organisatie heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. 

Carnavalsgemeente

Berg en Dal, de gemeente waar Groesbeek onder valt, is een echte carnavalsgemeente. De grote Rosenmontag-optocht in het naastgelegen Beek kon maandag wel doorgaan, maar kreeg op het einde ook te maken met fikse regen. 

Zie ook: Carnavalsoptocht op tientallen plekken afgelast

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: