Nieuws

Ex-militair voor rechter om serie diefstallen op kazerne Schaarsbergen

Een 27-jarige ex-militair moet deze dinsdag voor de rechter verschijnen voor een serie diefstallen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen bij Arnhem. Hij zou in juni en augustus vorig jaar meerdere keren hebben ingebroken in gebouwen op het terrein en onder meer messen en wapentoebehoren, zoals magazijnen, hebben buitgemaakt. © ANP
ARNHEM - Een 27-jarige ex-militair moet deze dinsdag voor de rechter verschijnen voor een serie diefstallen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen bij Arnhem. Hij zou in juni en augustus vorig jaar meerdere keren hebben ingebroken in gebouwen op het terrein en onder meer messen en wapentoebehoren, zoals magazijnen, hebben buitgemaakt.
De man uit Castricum zou op zijn voormalige werkplek zijn slag hebben geslagen. Hij wordt ervan verdacht met een geheime code of valse sleutel een sleutelkastje te hebben geopend en daarna met sleutels uit het kastje meerdere kantoren en kamers op de kazerne te zijn binnengegaan.

Van militaire uitrusting tot keukenweegschaal

De oud-militair zou onder andere een dolk, een loopreiniger voor geweren en andere militaire uitrusting hebben gestolen. Verder is hij er volgens het Openbaar Ministerie vandoor gegaan met laptops, telefoons, fietsen, een pinpas, toiletartikelen en een keukenweegschaal. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!