Voetbalclubs hebben te weinig velden, Bronckhorst wil helpen

HENGELO - Bronckhorst is voornemens om eenmalig 350.000 euro bij te dragen om het veldentekort van drie voetbalclubs in de gemeente op te lossen. Zowel bij VV Vorden, Pax in Hengelo als Keijenburgse Boys is momenteel, door een onvoorzien groot aantal leden, een tekort aan speelvelden.

'Hoewel verenigingen het na de privatisering goed doen, hebben ze weinig financiële ruimte om reserveringen te maken', laat de gemeente weten. De verenigingen zijn sinds vijf jaar verantwoordelijk voor hun eigen accommodaties.

Hoewel Vorden, Pax en Keijenburgse Boys in principe zelf over hun faciliteiten gaan, is een misrekening reden om alsnog eenmalig 350.000 euro uit te trekken. 'Bij deze verenigingen is het ledental gestegen of stabiel gebleven, terwijl ten tijde van de privatisering uit was gegaan van een daling van het aantal leden', meldt Bronckhorst. 'Hierdoor is het veldentekort structureel.'

De raad moet Vorden (300.000 euro), Pax (25.000 euro) en Keijenburgse Boys (25.000 euro) eenmalig helpen. Daarnaast wil de gemeente in overleg treden met alle verenigingen over de mogelijkheid tot investeren. Het college wil samen met verenigingen een plan uitwerken voor toekomstbestendige vitale verenigingen.

Foto: REGIO8 (archief, Pax-Keijenburgse Boys)

Deel dit artikel: