Kans op een dun laagje sneeuw

RHEDEN - Echt winter wil het nog niet worden, maar in de nacht van dinsdag op woensdag is er toch kans op een dun laagje sneeuw op een aantal plekken in Gelderland.

De kans op lichte sneeuwval is het grootst op de hoger gelegen gebieden in Gelderland, zoals de Veluwe en de Posbank. Daar zal op woensdagochtend misschien een heel klein beetje wit kunnen liggen. 

In de loop van dinsdag neemt de bewolking en daarmee de kans op buien toe. Richting de avond komen die buien in steeds koudere lucht te zitten. De winterse neerslag valt in de nacht. 

Snel weer weg

De sneeuw zal geen lang leven beschoren zijn. Woensdag overdag ligt de temperatuur weer ruim boven het vriespunt. Het aantal buien neemt in de loop van de dag ook af, en de zon zal zich wat vaker laten zien.

Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer verder op, dus ook later in de week is er weinig kans op winterse neerslag in de provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Rheden Weer Nieuws
Deel dit artikel: