Inge uit Groenlo zorgt ervoor dat alle steken er piekfijn uitzien tijdens carnaval

GROENLO - Carnaval in Groenlo kan niet zonder steken. De hoofddeksels zijn er in allerlei kleuren en met veel franjes, maar soms heb je een nieuwe nodig of moet hij gerepareerd worden. In Groenlo ga je daarvoor naar Inge Konings, die al jarenlang in de weer is met haar naaimachine.

'Als je een beetje handig bent met de naaimachine kan iedereen het wel', vertelt de Achterhoekse. Het maken van een steek kost haar ruim een dag. 'Ik heb wel eens jaren gehad dat ik aan de 20 tot 25 kwam. Maar elk jaar zijn het er wel meer dan 10.'

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Niet veel verenigingen maken ze helemaal zelf. 'Je rekent geen uurloon, dus dat scheelt wel. Als je ze zou laten maken wordt het waarschijnlijk te duur.' Het maken is er met de paplepel ingegoten bij Inge.

Haar vader zat in de eerste Raad van Elf. 'Mijn schoonmoeder maakte toentertijd de steken. Op een gegeven moment wilde zij stoppen en vroegen ze of ik het over wilde nemen.'

Bekijk hieronder de uitzending van het carnaval in Groenlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: