Met ruim twintig camera's houdt videoscheids Kris alles in de gaten

APELDOORN - Terwijl de videoscheidsrechter bij het voetbal nog moet inburgeren, is het bij de NK Indoor Atletiek al gewoon. Tijdens het kampioenschap in het Omnisport in Apeldoorn keek een videoscheidsrechter afgelopen weekend met veel camera's mee.

'We controleren alle races om te kijken of er niets geks gebeurt', vertelt Kris Beerens. 'Lijnfouten, mensen die te vroeg naar binnen gaan en duw- en trekwerk, daar letten we op.' Beerens heeft met 21 camera's goed zicht bij alle sportactiviteiten.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

 'Als we een overtreding zien melden wij dit aan de scheidsrechters. Ze worden dan gediskwalificeerd.' Maar er ontstaat wel eens discussie met de sporter of trainer. 'In principe mag iedereen die er iets mee te maken heeft de beelden inzien.'

'Sporters hebben soms gelijk'

Beerens geeft toe dat de sporters soms gelijk hebben. 'Wij zien ook wel eens iets niet of verkeerd.' Vaak zien de sporters hun fouten wel in. 'Maar je blijft altijd twijfelgevallen houden, maar dan laten we de atleet het voordeel van de twijfel krijgen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: