Gewonden bij brand in Ellecom, jerrycan met benzine in beslag genomen

ELLECOM - Bij een brand in een appartementencomplex in Ellecom zijn zondagavond laat twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De twee personen die naar het ziekenhuis zijn gebracht zijn de bewoner van het appartement en zijn vriendin. Zij konden na controle het ziekenhuis weer verlaten. In het complex verzorgt Unieke Thuiszorg 24-uurszorg voor volwassenen.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Veel schade

De brand woedde aan de Kastanjelaan en werd rond 22.40 uur gemeld. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, ontstond er veel schade in de woning.

Mogelijk is er sprake van brandstichting. De politie heeft het appartement afgezet met lint. Volgens een correspondent ter plaatse is er een jerrycan met benzine in beslag genomen. 'We doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Of er sprake is van brandstichting moet nog blijken', zegt een woordvoerder.

Het klopt dat we een jerrycan hebben aangetroffen
politie

Verder is de technische recherche aanwezig om onderzoek te doen op locatie. Alle betrokkenen gaat de politie nog horen. Verder geeft de politie aan dat er inderdaad brandstof is gevonden: 'Het klopt dat we een jerrycan hebben aangetroffen. We gaan kijken of deze iets met de brand te maken heeft.'

Woningen ontruimd

Vanwege de brand zijn meerdere omliggende woningen ontruimd. Midden in de nacht konden de overige 9 bewoners al weer terug naar huis. Het appartement waar de brand uitbrak is onbewoonbaar verklaard door de brandweer. De 30-jarige bewoner wordt tijdelijk elders opgevangen.

Foto: Melvin/Persbureau Heitink

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Ellecom Brand Politie Nieuws
Deel dit artikel: