Visser pakt NK-goud op horden, brons voor Vetter

APELDOORN - Nadine Visser heeft zondagmiddag een gouden medaille gewonnen op de 60 meter horden. De Arnhemse gold als favoriet en won uiteindelijk in een tijd van 8.06 seconden. Anouk Vetter sprintte naar het brons.

Visser was als tweede geplaatst voor de finale. In de halve finale was ze nog één duizendste langzamer dan Zoë Sedney, die in de finale als tweede eindigde in 8.18 seconden. De Arnhemse Vetter finishte in een tijd van 8.46 seconden.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Visser pakte op de 60 meter sprint al brons. De pas zestienjarige N'Ketia Seedo won dat onderdeel.

Meer gouden plakken

Eerder op de zondag waren er al gouden medailles voor Mike Foppen en Daniëlle Spek. De Nijmeegse Foppen won op overtuigende wijze de 3000 meter, Spek zegevierde in haar eigen stad bij het hinkstapspringen. Zilver was er voor Julia van Velthoven uit Nijmegen op de 3000 meter. 

Verder eindigde Eva Hovenkamp uit Ede zondag als vijfde op de 400 meter. Nout Wardenburg uit Apeldoorn boekte hetzelfde resultaat, maar dan bij de mannen.

Zie ook: Goud voor Foppen en Spek op NK Indoor Atletiek

Zaterdag waren er al vier medailles voor Gelderse atleten te bewonderen in Apeldoorn. Anouk Vetter pakte zilver bij het verspringen en brons was er dus voor Nadine Visser (60 meter sprint), maar ook voor Benthe König (kogelstoten) en Léon Mak (polsstokhoogspringen). 

Een grote verrassing op de 400 meter was de gouden plak voor Lieke Klaver uit Enkhuizen. Zij wist favoriet Femke Bol te kloppen door een persoonlijk record van 52.45 seconden te lopen.

Bekijk de video.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Sport Nieuws
Deel dit artikel: