Drama Wageningen: bewoner zorginstelling overleden tijdens aanhouding

WAGENINGEN - De man die woensdagavond omkwam bij een incident op een zorginstelling in Wageningen, is overleden tijdens de aanhouding. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Dat meldt de politie vrijdag.

Hoe de man is omgekomen, blijft nog onduidelijk. Het onderzoek naar de toedracht van het overlijden loopt nog. De sectie op het lichaam van de bewoner geeft volgens de politie aanleiding tot verder forensisch onderzoek.

Ook zijn de medewerkers gehoord over hun mogelijke rol bij de dood van de 27-jarige bewoner. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar het handelen van de politie rondom de aanhouding van de bewoner.

Agressief gedrag

De man zat in de zorginstelling aan de Morel. Hij vertoonde volgens de politie vanaf het begin van de avond agressief gedrag. Dat leek beperkt te blijven tot de kamer waar hij verbleef, maar richtte zich later ook tot medewerkers van de instelling. 

Zie ook: Dodelijk slachtoffer Wageningen schreeuwde om hulp via Facebook

De man werd overmeesterd door medewerkers in afwachting van de komst van de politie. De politie heeft samen met medewerkers van de instelling getracht de man aan te houden. Tijdens het incident is de bewoner overleden.

Medewerkers weer thuis

De bewoner verwondde woensdagavond twee medewerkers, vermoedelijk met een scherp voorwerp. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn inmiddels weer thuis.

De politie laat verder weten dat er ook een onderzoek loopt naar de opvolging van de 112-meldingen. Volgens buurtbewoners had de politie woensdagavond niet genoeg wagens beschikbaar om direct in actie te komen.

Zie ook: 'We moesten drie keer 112 bellen', zeggen buren na dodelijke steekpartij Wageningen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: