Internationaal gezochte Pool opgepakt op station in Arnhem

ARNHEM - De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag een 26-jarige man uit Polen aangehouden op het Centraal Station van Arnhem. De man werd internationaal gezocht voor onder andere zware mishandeling van een politieagent.

De man probeerde nog te vluchten op het Centraal Station, maar door de hulp van een NS-medewerker kon de Pool alsnog worden aangehouden. De verdachte is meegenomen en wordt overgeleverd aan Polen. 

marechaussee_zevenaar

Donderdag hield de Koninklijke Marechaussee in het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid een controle in de internationale trein komende uit Düsseldorf. Hierbij werd een 26-jarige man met de Poolse nationaliteit gecontroleerd. Na controle bleek dat hij in Polen gezocht werd voor onder andere zware mishandeling van een politieagent. Hiervoor zou hij nog 1,5 jaar gevangenisstraf moeten uitzitten. Op het Centraal Station van Arnhem probeerde de man nog te vluchten, maar met hulp van @ns_veiligheidservice kon hij aangehouden worden. De man is ingesloten in afwachting van zijn overlevering. (De foto is na de aanhouding pas gemaakt) #marechaussee#kmar#ns#stationarnhem#vluchten#gevangenisstraf#samenwerking

De Marechaussee kwam de man tegen tijdens een controle in de internationale trein uit Düsseldorf. De man bleek gezocht te worden voor zware mishandeling, een drugsdelict en een inbraak. Er staat hem in Polen nog anderhalf jaar gevangenisstraf te wachten. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem 112 Nieuws
Deel dit artikel: