Nieuws

Streep door autorally in Putten en Nijkerk

De Visual Art Rally die op zaterdag 4 april zou worden verreden in Putten, Nijkerk gaat definitief niet door. De gemeente Putten verleent net als de gemeente Nijkerk geen medewerking. © Omroep Gelderland
PUTTEN - De Visual Art Rally die op zaterdag 4 april zou worden verreden in Putten, Nijkerk gaat definitief niet door. De gemeente Putten verleent net als de gemeente Nijkerk geen medewerking.
Omdat de autorally in meerdere gemeenten wordt gehouden, is het aan de provincie Gelderland om de benodigde ontheffing af te geven. De provincie vroeg de betrokken gemeenten om hiervoor een zogeheten verklaring van geen bezwaar af te geven.
Het college van Putten laat nu weten dit niet te doen. Volgens het college wordt zo tijdig duidelijkheid verschaft. De afgelopen editie was ook in Barneveld, deze keer zou de plaats niet worden aangedaan. Of ze in de toekomst nog welkom zijn weet de gemeente nu niet. 

Veiligheid

Nijkerk bood eerder al geen ruimte voor de race op de openbare weg. Burgemeester Renkema gaf aan dat hij betwijfelde of de rally tijdens de afgelopen editie veilig was voor de toeschouwers.
Zo werden er veel verkeersovertredingen gemaakt door belangstellenden die tussen de verschillende plaatsen reden.