Nieuws

Nog dit jaar extra snelbussen tussen Arnhem en Wageningen

Er komen naar verwachting nog dit jaar extra snelbussen tussen Arnhem, Wageningen en Ede. Dat staat in een brief van het gemeentebestuur van Wageningen aan de raad. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Er komen naar verwachting nog dit jaar extra snelbussen tussen Arnhem, Wageningen en Ede. Dat staat in een brief van het gemeentebestuur van Wageningen aan de raad.
De snelbus naar Arnhem gaat in de spits twee keer per uur rijden.
De provincie moet officieel nog een besluit nemen over de zogenoemde Rijnlijn. Maar ook de verantwoordelijk gedeputeerde is enthousiast, bleek uit zijn tweet woensdag.
De bussen zijn sneller, omdat ze bepaalde busstations overslaan.

Andere bussen rijden minder vaak

'Een nadelige consequentie voor een frequente snelle Rijnlijn is dat de andere lijnen wat minder frequent gaan rijden', is te lezen. Maar 'vanuit het wensbeeld is aangegeven dat er een minimale frequentie van twee keer per uur voor alle bestaande haltes dient te zijn.'
De busverbinding tussen de drie steden wordt de komende jaren nog verder verbeterd. De Rijnlijn en Valleilijn moeten vanaf 2022 samen aanbesteed worden. Waardoor je waarschijnlijk een efficiëntere route hebt omdat één busmaatschappij beide lijnen regelt.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!