André is tijdens carnaval druk aan het werk

NIJMEGEN - Terwijl iedereen staat te feesten, is André Smeeman druk aan het werk. Voorafgaand en tijdens het Nijmeegse Prinsentreffen heeft hij de touwtjes in handen.

'Ik ben de regisseur van dit hele spul. Ik zorg voor de hele opbouw. De inrichting van de zaal en de techniek', vertelt André in het programma Café Carnaval. Het is de vijftiende keer dat hij het organiseert. 'Elke keer is het weer een uitdaging, maar het moet slagen.'

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Tijdens het hele gebeuren staat hij vlak naast het podium om alles in het gareel te houden. 'De presentator staat rechtsboven, ik sta linksonder. We hebben oogcontact en geven elkaar seintjes. Het moet wel netjes, alles is gestuurd.'

André is niet meer de jongste, concludeert hij zelf. Daarom is hij al bezig met opvolging. 'Ik voel mijzelf nog goed en vind het nog steeds leuk. Maar ik moet het ook gaan overdragen. Je moet niet wachten tot het niet meer kan.' Daarom heeft hij al een paar jongens gevonden die hem kunnen opvolgen.

Bekijk hieronder de hele uitzending van Café Carnaval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: