Nieuws

Forse celstraf geëist tegen stelende 'nepagenten'

De twee verdachten. Tekening: Nicole van den Hout
Twee Arnhemmers hebben woensdag 6 jaar cel tegen zich horen eisen voor het beroven van vooral 80-plussers. De mannen van 56 en 58 zouden zich daarbij hebben voorgedaan als agenten.
ARNHEM - Twee Arnhemmers hebben woensdag 6 jaar cel tegen zich horen eisen voor het beroven van vooral 80-plussers. De mannen van 56 en 58 zouden zich daarbij hebben voorgedaan als agenten.
De Arnhemmers worden ervan verdacht zeker 22 slachtoffers te hebben gemaakt. In een enkel geval gingen ze er zonder buit vandoor.
Ze zouden in 2016, 2017 en 2019 de woningen van senioren in het hele land zijn binnengekomen via babbeltrucs en vervolgens geld en sieraden hebben gestolen. 'Ze hebben er hun beroep van gemaakt', sprak de officier van justitie.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder. 
Forse celstraf geëist tegen stelende 'nepagenten'

Verdachten ontkennen

De politie kwam de verdachten op het spoor doordat slachtoffers een goed signalement konden geven van de mannen die bij hen aan de deur waren geweest.
Beide verdachten ontkennen iets met de zaak te maken te hebben. Behalve een gevangenisstraf wil justitie dat beiden een bedrag van ruim 23.000 euro terugbetalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!