Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan milieuregels

ARNHEM - Verschillende Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan de regels. Korrels die tussen het gras worden gestrooid komen buiten de velden terecht en kunnen daar milieuschade veroorzaken. Om dat op te lossen is voor 348.500 euro aan maatregelen nodig, laat verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen weten.

Dat zegt hij na vragen van D66 en de Arnhemse Ouderen Partij. Zij stelden de vragen omdat het Enschedese sportbedrijf eind vorig jaar werd veroordeeld tot een boete van 10.000 euro.

De bodem zou daar zijn verontreinigd met rubbergranaatkorrels en niet alle vereiste maatregelen waren genomen om dat te beperken of verhelpen. Daarmee werd niet voldaan aan de 'zorgplicht', oordeelde de rechtbank.

Regels niet nageleefd

Maar ook rondom de Arnhemse velden worden deze regels niet nageleefd. Onderhoudswerkzaamheden zijn inmiddels aangepast om verdere verspreiding van de korrels te beperken, maar aanvullende maatregelen zijn volgens Van Dellen nodig.

Bij zeventien velden moeten de korrels die daarbuiten terecht zijn gekomen worden opgeruimd. Deze velden moeten ook allen een boarding krijgen tegen de verspreiding. En er moeten roosters worden geplaatst, zodat sporters de korrels niet verspreiden bij het verlaten van het veld.

348.500 euro

Alles bij elkaar een kostenpost van 348.500 euro. De gemeente bekijkt of dat opgelost kan worden binnen het budget van het Arnhemse sportbedrijf.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: