VIDEO | Presentatrice Fenna adopteert eerstgeboren lammetje in Rheden

RHEDEN - Presentatrice Fenna Ramos van kinderzender NPO Zappelin heeft het eerstgeboren lammetje van dit jaar bij de Rhedense schaapskudde geadopteerd. Dit doet ze om de Rhedense schaapskudde een handje te helpen.

Vanaf 22 februari kan iedereen die dat wil een lammetje van de kudde adopteren. De adoptie van een lammetje draagt bij aan het behoud van de kudde.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Woensdagmiddag tekende Fenna de adoptiepapieren en kreeg vervolgens het lammetje op schoot. Ze mocht het beestje een naam geven en het werd: Fenna. 'Net als ik', lachte de presentatrice. 'Toevallig betekent het De Witte, en ze is super wit.'

Symbolische adoptie

Het gaat om een symbolische adoptie, want de lammetjes blijven natuurlijk gewoon bij hun moeder. De schapen lopen niet alleen voor de sier rond in het natuurgebied.

José Lamain, boswachter bij natuurmonumenten Nationaal Park Veluwezoom, vertelt: 'Schaapskuddes zijn belangrijk voor het natuurbeheer. Doordat de schapen de snelgroeiende planten eten, zorgen ze ervoor dat het natuurgebied niet helemaal dichtgroeit. Hierdoor krijgen bijzondere bloemen en planten meer ruimte en die trekken dan weer insecten aan die de bloemen bestuiven en zelf weer als voedsel dienen voor vogels.'

'Dit natuurgebied is heel belangrijk voor veel diersoorten. Daarom is dit niet alleen super schattig, maar ook extra belangrijk', aldus Fenna.

In één maand worden er zo'n 150 lammetjes geboren. Tot april kunnen ze bewonderd worden bij de schaapskooi. Daarna gaat de hele kudde naar buiten om de hei weer te begrazen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Rheden Nieuws
Deel dit artikel: