Justitie zoekt ex-verdachte A73-moord

NIJMEGEN - Toon R., die in 2012 werd vrijgesproken van de moord op Hans van Geenen op de A73 bij Nijmegen, wordt gezocht door justitie. Dat bleek bij de start van het proces rond Operatie Alfa in Den Bosch. R. is een van de zeven verdachten in de strafzaak tegen een criminele Brabantse familie.

Deze maandag is de eerste pro-formazitting, waarbij een groot aantal verdachten uit de regio Oss wordt verdacht van drugshandel-, wapenhandel-, geweldpleging en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Gewelddadige afrekening

Twee kopstukken van deze vermeende criminele organisatie werden jaren geleden verdacht van de gewelddadige afrekening op het Gelderse deel van de A73. Wiethandelaar Hans van Geenen werd daarbij rijdend beschoten, en daarna langs de weg - op de vluchtstrook bij Nijmegen - geliquideerd.

Van Geenen had in alle paniek nog tijd gevonden om de politie te bellen, waardoor het geluid van mitrailleurschoten op de geluidsband van de meldkamer belandde.

De neven Martien R. en Toon R. zijn jarenlang verdacht van het plegen van de moord op de snelweg en zaten daar ook lang voor vast. Totdat het Gerechtshof beiden in 2012 vrijsprak.

'De godfather van Oss'

Martien R, die wordt gezien als 'de godfather van Oss', is maandag bij de start van het Operatie Alfa-proces als verdachte aanwezig in de rechtbank. Toon R. is echter spoorloos, zo liet de officier van justitie weten. 

Operatie Alfa kreeg eind november veel media-aandacht nadat de politie een groot aantal invallen deed in Oss, onder meer op een woonwagenkamp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!