Dieven gooien bijna 200 euro aan muntgeld uit de auto

ARNHEM - Dieven hebben tijdens een politieachtervolging in Arnhem bijna 200 euro aan muntgeld uit de auto gegooid. Dat meldt de lokale politie.

In de nacht van zondag op maandag werden betaalautomaten opengebroken in het Limburgse Venray. De verdachten gingen er daarna vandoor in een bestelbus. Omdat de bestuurder vermoedelijk uit Arnhem kwam, werd de politie in die stad gealarmeerd.

 'Aangezien wij soms meer aan het werk zijn dan thuis zitten, kenden wij deze bestuurder ook erg goed. Ons gevoel zei dat de mogelijke dader in een streep terug zou rijden richting Arnhem en zo geschiedde', blikt de politie Arnhem-Noord terug op Instagram.

Twee aanhoudingen

In Arnhem-Zuid zagen agenten later de verdachte bestelbus rijden. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, werden er handen vol muntgeld uit de auto gegooid. De twee inzittenden zijn daarop aangehouden. 

Volgens de politie was het nog een hele klus om alle munten op te rapen. 'Na de aanhouding hebben we met meerdere collega’s voor bijna 200 euro aan los geld van de straat gehaald, dus je hoeft niet meer te zoeken!'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politie Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: