VIDEO | Zo fijn is vette woei

ERMELO - Tientallen kite- en windsurfers zoeken deze zondag door de harde wind spanning en sensatie op. Bij Strand Horst in Ermelo is het een drukte van jewelste. En een enkeling heeft daar veel kilometers voor over.

Iedereen heeft een topdag vandaag. 'De warme temperatuur in combinatie met de wind is heerlijk', zegt de Duitser Hans-Konrad. Hij is zondag in alle vroegte uit Düsseldorf vertrokken voor een rit van 190 kilometer. Dat allemaal voor een paar uur vette woei. 

Ook René is er. Hij heeft minder ver gereisd voor een paar uur waterplezier, want René woont in Ermelo. Hij heeft een speciale stellage achter zijn fiets voor zijn windsurfspullen.

René krijgt een roes van zijn hobby. 'Je glijdt met een noodsnelheid over het water nu. Dat is heerlijk.' Kitesurfers hebben helemaal de dag van hun leven, enkelen worden door de harde wind opgetild en komen metershoog boven het water uit.

Twee vrouwen blijven lekker veilig met de honden op het strand. 'Ik kom hier elke morgen uitwaaien', zegt de oudste van de twee. 'Heerlijk.' De jongste van het koppel is voor het eerst mee, vertelt ze. 'Gewoon even het hoofd leegmaken. Kan alles weer schoon waaien.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: