Nieuws

Man (38) slachtoffer van straatroof met balletjespistool

Een foto van een balletjespistool.
Een 38-jarige inwoner van Arnhem is zaterdagavond slachtoffer geworden van een gewapende straatroof. Dit gebeurde rond 21.30 uur op de Utrechtsestraat. De man moest zijn telefoon afstaan, maar pakte die weer terug, zegt een woordvoerster van de politie. © politie Montferland
ARNHEM - Een 38-jarige inwoner van Arnhem is zaterdagavond slachtoffer geworden van een gewapende straatroof. Dit gebeurde rond 21.30 uur op de Utrechtsestraat. De man moest zijn telefoon afstaan, maar pakte die weer terug, zegt een woordvoerster van de politie.
Het slachtoffer ging met twee agenten achter de daders aan, maar raakte ze kwijt in de buurt van Onderlangs. Later werden de verdachten, twee jongens van 17 uit Arnhem en Voorst, alsnog opgepakt.
De aanhouding van het duo was op de hoek Vijzelstraat/Bakkerstraat in het centrum van Arnhem.
In een prullenbak hadden ze het wapen gegooid waarmee ze hun slachtoffer de stuipen op het lijf hadden gejaagd. 'Het bleek te gaan om een balletjespistool dat erg leek op een echt vuurwapen', meldt een politiewoordvoerster.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!