D66 wil meer uitleg over afblazen renovatie Arnhems stadhuis

ARNHEM - De informatievoorziening over de afgeblazen renovatie van het Arnhemse stadhuis is onvoldoende, stelt D66-raadslid Sjoerd Dijk. 'Bij zo'n ingrijpende keuze waarmee zoveel geld is gemoeid, hadden we graag meer inzicht gekregen in de financiën.' De coalitiepartij wil daarom opheldering.

Begin deze maand maakte Arnhem bekend af te zien van de totale renovatie van het stadhuis. Het monumentale pand uit 1968 moest worden gemoderniseerd en verduurzaamd. Maar dat zou 14 tot 18 miljoen euro duurder uitpakken dan de geplande 22 miljoen euro. Door verschillende risico's kan dit zelfs nog 'een aantal miljoenen meer' worden, aldus verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen.

Zie ook: Renovatie Arnhems stadhuis gaat niet door: 14 tot 18 miljoen euro tekort

De gemeente zit onder meer in de maag met de huur van extra kantoorruimte voor ambtenaren die nu nog in het stadskantoor werken. Dat zou de komende jaren extra kosten opleveren. Van Dellen zegt dat het nog maar de vraag is of Arnhem de investering in de renovatie van het stadhuis terugverdient. 

Alternatief plan

Volgens D66 ontbreekt het aan een deugdelijke financiële onderbouwing van de keuze om de renovatie af te blazen. Daar vraagt de partij nu wel om. Ondertussen werkt het gemeentebestuur aan een alternatief plan. Daarin is sprake van een gefaseerde renovatie. Het plan moet na de zomer klaar zijn.
 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: