Nieuwe oranje betaalde plastic zakken in Nijmegen

NIJMEGEN - Vanaf 1 maart haalt afvalverwerker Dar in Nijmegen plastic verpakkingen, blikken en pakken alleen nog op in de nieuwe, oranje zakken. Die zakken kosten 50 cent per rol. Op een rol zitten 10 zakken.

Tegen de bezuinigingsmaatregel, die eind vorig jaar werd aangekondigd, kwam veel kritiek. Zo waren er bewoners die zeggen dat ze dan niet meer gaan sorteren en dat het maar overal neergegooid zal worden. 'De man met het minste inkomen wordt weer gepakt.'

4 euro per jaar

Volgens de DAR gebruikt een gemiddeld huishouden ongeveer 80 zakken per jaar. Dat kost ze dan 4 euro per jaar. Nijmegenaren betalen geen maandelijkse afvalstoffenheffing. Ze betalen voor hun afval via de zakken die ze gebruiken.

De nieuwe zakken zijn na 14 februari te koop bij gebruikelijke verkooppunten. De huidige gratis plastic+zakken kunnen tot 1 maart gebruikt worden om plastic+ in te doen voor inzameling.

Oude zakken inleveren

De nieuwe plastic zakken zijn gemaakt van opgehaalde plastic verpakkingen. Oude plastic+zakken over na 1 maart? Die kunnen ingeleverd worden bij het stadhuis Nijmegen, de stadswinkel Nijmegen en de Dar. Deze oude zakken worden hergebruikt.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: