Nieuws

4-Stromenland introduceert Oogstweek in aanloop naar Fruitcorso

Na jaren van financieel noodweer gaat het weer goed met het fruitcorso in Tiel. De veranderingen die hebben plaats gevonden, zoals de verplaatsing van het parcours, de introductie van Corso by Night en het het heffen van entree hebben goed uitgepakt. Daarnaast is er binnen de organisatie van het Fruitcorso een nieuwe wind gaan waaien dat resulteert in frisse nieuwe ideeën en elan.
TIEL - Na jaren van financieel noodweer gaat het weer goed met het fruitcorso in Tiel. De veranderingen die hebben plaats gevonden, zoals de verplaatsing van het parcours, de introductie van Corso by Night en het het heffen van entree hebben goed uitgepakt. Daarnaast is er binnen de organisatie van het Fruitcorso een nieuwe wind gaan waaien dat resulteert in frisse nieuwe ideeën en elan.
Een denktank heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een plan om het Fruitcorso nog meer een evenement te laten zijn van deze tijd voor de hele regio. Zo wordt de Oogstweek geïntroduceerd; een week lang activiteiten in aanloop naar de optocht van de praalwagens op de zaterdag.
Er worden ook zaken anders aangepakt. Zo verdwijnt de bijeenkomst in april in schouwburg De Agnietenhof waar de maquettes van de wagens werden gepresenteerd en vindt de opening van de Oogstweek plaats tijdens Appelpop.
De precieze plannen worden in maart gelanceerd door de organisatie.
Luister hier naar het gesprek tussen Riny ter Haar en Irene ten Voorde op Omroep Gelderland: