Man aangehouden na vondst dode vrouw (35) in Eerbeek

EERBEEK - De politie heeft een 29-jarige man aangehouden die wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 35-jarige vrouw in Eerbeek.

Het lichaam van de vrouw werd in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie gevonden. Dat gebeurde nadat hulpdiensten werden gealarmeerd voor een incident in een woning aan de Bijenkorf. Inzet van onder meer een traumahelikopter mocht niet meer baten. Enkele uren later liet de politie weten dat het slachtoffer een 35-jarige vrouw is.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Omwonenden laten aan Omroep Gelderland weten gezien te hebben dat er in de nacht een man in handboeien werd afgevoerd. De politie bevestigt nu dat er een verdachte is aangehouden. Wat de relatie tussen de man en het slachtoffer is, wordt onderzocht.

'Ze zou nooit een vlieg kwaad doen'

Veel buurtbewoners kennen het slachtoffer van gezicht, maar echt kennen doen ze haar nauwelijks. Ze vertellen dat ze erg op zichzelf leefde, samen met haar twee katten. Een buurman die haar wel regelmatig sprak, omschrijft haar als aardig en iemand die nooit een vlieg kwaad zou doen.

Omwonenden denken dat de 30-jarige verdachte de man is met wie hun buurvrouw sinds een aantal weken een relatie zou hebben. De twee zouden elkaar via internet hebben ontmoet. De verdachte heeft volgens buurtbewoners zelf de alarmdiensten gebeld, het slachtoffer zou nog zijn gereanimeerd, maar dat heeft niet mogen baten.

Burgemeester is in shock

Burgemeester Alex van Hedel laat in een schriftelijke reactie weten geschokt te zijn. Hij zegt mee te leven en zijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer. Hetzelfde geldt voor direct omwonenden.

Zie ook: Groot onderzoek naar dode vrouw (35) in woning Eerbeek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Brummen Eerbeek Nieuws
Deel dit artikel: