Beginnend bestuurder met slok op verliest rijbewijs

EDE - Een beginnend bestuurder is in de nacht van donderdag op vrijdag in Ede zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man trok de aandacht van agenten toen hij op veel te hoge snelheid passeerde en bleek ook nog eens onder invloed te zijn.

Agenten zagen de man rond 00.30 uur met hoge snelheid over de Galvanistraat rijden en besloten achter hem aan te gaan. De bestuurder gaf flink gas en de politie moest naar eigen zeggen 'alles uit de kast halen' om in de buurt van de wegpiraat te komen. Pas toen kon de snelheid worden gemeten: 110 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Alcohol

Op de oprit van de A30 kon de beginnend bestuurder tot stilstand worden gebracht. Naast de veel te hoge snelheid bleek de man ook nog eens te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd.

De verdachte kan een fikse geldboete tegemoetzien en mag zich hoogstwaarschijnlijk bij justitie verantwoorden voor zijn gedrag.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: