Nijland weer in basis De Graafschap na schorsing Breinburg

DOETINCHEM - Stef Nijland keert terug in het elftal van De Graafschap. De routinier zat maandag nog 90 minuten op de bank, maar vervangt vrijdag tegen Roda JC de geschorste Gregor Breinburg.

Trainer Mike Snoei wilde na de training nog geen opstelling verklappen, maar liet duidelijk merken dat de Groninger het toch weer mag laten zien in de thuiswedstrijd tegen de kwakkelende Limburgers.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.

Nijland speelde na de winterstop wel de eerste vier wedstrijden, maar belandde maandag in Eindhoven weer op de bank. Breinburg ontving tegen Jong PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet tegen Roda dus op de tribune plaatsnemen. 

Van den Bogert bij reserves

In het centrum keert Ted van de Pavert juist terug van een wedstrijd schorsing. De Achterhoeker zag op De Hergang in Eindhoven hoe De Graafschap in de ultieme slotfase nog een 2-1 achterstand omboog in een 3-2 overwinning en met kunst en vliegwerk ontsnapte aan een afgang. Victor van den Bogert begint vrijdag op de Vijverberg bij de reserves. Jasper van Heertum vormt zo een koppel met Van de Pavert. 

Promotieplek

De Graafschap verloor dit seizoen slechts één keer, maar speelde al wel elf keer gelijk. Koploper Cambuur ging vijf keer onderuit net als de nummer twee Jong Ajax en concurrent Volendam. De formatie van Wim Jonk overlegt momenteel evenveel punten als De Graafschap (50).

Ruim 9000 fans

De Achterhoekers staan derde en dat is aan het eind van dit seizoen voldoende voor promotie, omdat Jong Ajax niet meestrijdt voor een plek in de eredivisie. Tegen Roda JC aast De Graafschap op de derde overwinning op rij na driepunters tegen Jong PSV en MVV. In Doetinchem worden ruim 9 duizend toeschouwers verwacht voor de ontmoeting met de nummer achttien van de eerste divisie

Vermoedelijk opstelling: Jurjus, Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Vet, Nijland, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens en Blummel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: