Zoon hoort jarenlange celstraf tegen zich eisen na beschieting vader

ERMELO - Justitie eist 6 jaar cel tegen een man van 37 uit Nunspeet die april vorig jaar zijn vader zou hebben neergeschoten in een loods in Ermelo. In dat pand werden grondstoffen voor het maken van harddrugs gevonden.

De twee zouden ruzie hebben gehad over geld. Daardoor zou de zoon boos naar de loods zijn gekomen en daar meerdere schoten hebben gelost. Eén kogel raakt zijn 63-jarige vader in zijn been. Uit onderzoek blijkt dat er waarschijnlijk ook nog een worsteling tussen de twee heeft plaatsgevonden.

Ook celstraf geëist tegen vader

Toen de politie na het schietincident bij de loods arriveerde, werden er meerdere spullen gevonden die nodig zijn voor het produceren van harddrugs.

Beide mannen worden ook verdacht van betrokkenheid bij dat drugslab. Daarom wil justitie dat de vader ook een gevangenisstraf uitzit. Tegen hem is twee jaar cel geëist.

'Ik wilde zelfmoord plegen'

De 63-jarige man heeft verklaard dat hij zelfmoord wilde plegen in de loods, maar dat zijn zoon dat heeft voorkomen. Volgens de officier van justitie is dat niet geloofwaardig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: