Doof-blinde Hans Dirksen benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau

EDE - Totaal onverwacht werden vrijdag bij de doof-blinde Hans Dirksen de versierselen opgespeld die horen bij de onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester René Verhulst reikte de Koninklijke onderscheiding uit aan de 71-jarige Dirksen tijdens een vergadering op de Gelderhorst, een centrum voor oudere Doven in Ede.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Dirksen kreeg de onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk. Volgens burgemeester Verhulst is hij maatschappelijk betrokken en zet hij zich ondanks zijn beperking met hart en ziel in voor zijn lotgenoten.

Zo was hij meer dan veertig jaar bestuurslid van schaakvereniging Voorburgse Doven Pion. Als afgevaardigde van deze vereniging was hij betrokken bij de stichting Sociaal Cultureel en Recreatief Centrum voor Doven. Het is slechts een voorbeeld van het vele werk dat hij doet. 

'Ik had een klein beetje in de gaten dat er iets zou gebeuren', aldus de gedecoreerde. 'Maar toch. Nu wist ik het zeker.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: