Bjarke Ramsing trapt tweede seizoen Podium Kabam af: folk met prachtige viool

NIJMEGEN - Bjarke Ramsing uit Arnhem heeft de premiere van het tweede seizoen Podium Kabam geopend. De Deen die vijf jaar geleden naar Nederland kwam, heeft de afgelopen jaren een heerlijke band om zich heen verzameld.

Met Annelies Jonkers op viool, Teun van Langen op bas en Floris Venema op drum maken ze een meeslepende oud Amerikaanse folk. 

Op Podium Kabam was de eerste keer dat het nummer 'Time to be the fool', gespeeld werd en dat knalde meteen enorm. Prachtig. Het lied gaat over helemaal loslaten tijdens een feest. 

Luister en kijk! De tekst gaat verder na de video.

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden.

Programmamaker Jan Willem van der Hogen: 'Op het Podium komen niet alleen 'Ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen! Podium Kabam geeft ze een extra zetje.'

In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. 'Als het maar hartstikke goed is wat ze doen', zegt Van der Hogen.

Artiesten krijgen 3 tot 8 minuten de tijd om te laten zien wat ze kunnen.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door vele samenwerkingen. Poppunt Gelderland is een initiatief van onder andere de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn) en de provincie Gelderland. Ook de Nieuwe Oost, AMZAF Young Talent Festival en de Basis zijn erbij betrokken. De opnames vinden plaats in de Basis, het oude Doornroosje in Nijmegen. 

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september op Omroep Gelderland uitgezonden.

Bekijk hier het YouTube kanaal van Podium Kabam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Podium Kabam Nieuws
Deel dit artikel: