Nieuws

Meiden in zonnetje gezet na topprestatie

De gemeente West Betuwe heeft woensdagavond haar vijf Nederlands kampioenen twirling gehuldigd. Tijdens het NK Twirling wisten vijf meiden van De Volharding uit Deil een nationale titel te veroveren. © Omroep Gelderland
DEIL - De gemeente West Betuwe heeft woensdagavond haar vijf Nederlands kampioenen twirling gehuldigd. Tijdens het NK Twirling wisten vijf meiden van De Volharding uit Deil een nationale titel te veroveren.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Meiden in zonnetje gezet na topprestatie
Twirling is combinatie van majorette, dans en turnen. Op muziek worden bewegingen uitgevoerd, vaak met een stok; de baton.
Namens De Volharding wisten Kahlyn van Brenk en Femke Blom (als duo), Jaycee van Brenk en Fee Hofman (eveneens als duo) en Zoë de Lang (solo) een nationale titel in de wacht te slepen op het NK in Almere in januari.
Loco-burgemeester Jacoline Hartman huldigde het vijftal tijdens hun training woensdagavond in de gymzaal van het dorpshuis in Deil met bloemen en een taart. 
De twirlsters gaan op 25 april Nederland vertegenwoordigen bij de Champions Trophy in Waalwijk waarbij ze de strijd aanbinden met België om het kampioenschap der lage landen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!