Nieuws

Zwaargewonde kat na ruim een uur bevrijd door hulpdiensten

Hulpdiensten zijn woensdagavond in Arnhem ruim een uur bezig geweest om een zwaargewonde kat te bevrijden. Het beestje zat aan De Wiltstraat bekneld onder de motorkap van een auto. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Hulpdiensten zijn woensdagavond in Arnhem ruim een uur bezig geweest om een zwaargewonde kat te bevrijden. Het beestje zat aan De Wiltstraat bekneld onder de motorkap van een auto.
Een voorbijganger hoorde de kat rond 18.00 uur klaaglijk mauwen en ging op onderzoek uit. Na een korte zoektocht werd het dier aangetroffen onder de motorkap van de auto. Het beestje zat bekneld tussen de aandrijfas, versnellingsbak en motor.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Zwaargewonde kat na ruim een uur bevrijd door hulpdiensten

Auto-onderdelen verwijderd

De dierenambulance werd ingeschakeld, waarna ook de brandweer en politie ter plaatse kwamen. Om de kat te bevrijden, moesten verschillende auto-onderdelen worden verwijderd. Het beestje bleek zwaargewond en is meteen naar een dierenarts gebracht.
De eigenaresse was blij dat haar kat levend uit zijn benarde situatie was bevrijd. Hoelang het dier bekneld heeft gezeten, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of er met de wagen is gereden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!