Matig Vitesse uit beker na nederlaag thuis tegen Ajax

ARNHEM - Een matig Vitesse heeft niet kunnen stunten in de kwartfinales van de beker. In GelreDome werd met 3-0 verloren tegen Ajax.
In een vol GelreDome startte Vitesse zonder Riechedly Bazoer. Nouha Dicko begon als rechtsbuiten.
Ajax kwam al binnen een minuut bijna op voorsprong toen Babel veel ruimte kreeg, Remko Pasveer voorkwam de vroege 0-1. Vitesse antwoordde met een venijnige uithaal van Oussama Tannane, waar Onana de nodige moeite mee had.

Armoedig

Daarna werd Vitesse teruggedrongen, zonder dat Ajax echt gevaarlijk werd. De thuisclub was aan de bal wel heel armoedig. En dus was het vragen om problemen en die kwamen er ook. Traoré kwam door over rechts en gaf een voorzet die Babel alleen maar binnen hoefde te tikken: 0-1.
Vervolgens werd Vitesse iets feller en Bryan Linssen had een aardig schot, maar Onana kon redden. En een poging van Dicko werd geblokt. De ruststand was 0-1 en dat was op zich wel terecht.

Veel fouten

De tweede helft begon met veel fouten aan beide kanten. Een bal naar de juiste kleur spelen bleek een vrijwel onmogelijke opgave. Vitesse nam wel iets meer initiatief. Maar echte kansen waren er niet.  De eerste serieuze aanval van Ajax een kwartier voor tijd betekende 0-2, Gravenberch gaf het laatste tikje.
Het werd nog erger voor Vitesse toen scheidsrechter Nijhuis op aangeven van de VAR een strafschop aan Ajax gaf vanwege hands. Tim Matavz protesteerde en kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Tadic schoot vanaf elf meter raak: 0-3.
Huntelaar miste in de slotminuut nog de kans op 0-4, maar die viel dus niet. Daardoor is het berkerseizoen ten einde voor de Arnhemmers.