Postbedrijven op scherp na bombrieven in Amsterdam en Limburg

ELST - Postbedrijven PostNL en DHL, met grote locaties in Apeldoorn, Elst en Nijmegen, staan op scherp na de vondst van bombrieven in postkamers in Amsterdam, Kerkrade en Maastricht.

Volgens de politie had de verzender van de bombrieven die woensdag ontploften afpersing als motief.

Nadat in januari al een aantal bombrieven waren verstuurd, kwam PostNL met maatregelen om zijn medewerkers te beschermen. Het bedrijf wilde daar toen verder niets over zeggen. 'De veiligheid van de medewerkers staat voorop', liet een woordvoerder destijds weten.

Woensdagochtend, kort na twee explosies in postkamers van ABN Amro in Amsterdam en Ricoh in Kerkrade, laat PostNL weten dat in samenwerking met de politie wordt bekeken welke extra maatregelen kunnen worden getroffen. Het bedrijf heeft twee grote distributiecentra in Elst en Apeldoorn.

Extra alert

Pakketbezorger DHL zegt al zeer streng op de veiligheid van zijn medewerkers te letten 'in het hele proces van ontvangen tot bezorgen'. 'Daar hebben we constant aandacht voor. De explosies van woensdagochtend zet iedereen weer extra op alert.'

DHL heeft onder meer distributielocaties in Nijmegen, Tiel en Wijchen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Nieuws
Deel dit artikel: