Nieuws

Gesink begint met jonge streekgenoot Leemreize aan wielerseizoen

Gesink tijdens de Ronde van Frankrijk in 2019.
Robert Gesink begint zijn seizoen donderdag in de Ronde van de Provence. De wielrenner uit Varsseveld krijgt in Zuid-Frankrijk onder meer gezelschap van streekgenoot Gijs Leemreize. © ANP
CHÂTEAURENARD - Robert Gesink begint zijn seizoen donderdag in de Ronde van de Provence. De wielrenner uit Varsseveld krijgt in Zuid-Frankrijk onder meer gezelschap van streekgenoot Gijs Leemreize.
Leemreize komt uit Mariënvelde en is een nieuwe renner uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Hij mag dankzij nieuwe reglementen van de internationale wielrenunie UCI meerijden om ervaring op te doen.
Er moet flink worden geklommen in de vierdaagse rittenkoers in de Provence met onder meer zaterdag een aankomst op de flanken van de Mont Ventoux.
Naast de 20-jarige Leemreize en Gesink is Pascal Eenkhoorn de derde Nederlander in de ploeg. Die bestaat verder uit de Belg Maarten Wynants, de Amerikaan Sepp Kuss en de Australiër Chris Harper.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!