Bergharen krijgt 22 nieuwe starterswoningen: 'Zonde van het prachtige uitzicht'

BERGHAREN - Krijgt Bergharen er een vitale starterswijk bij of een doorn in het oog? Wijchen geeft dinsdag groen licht voor de bouw van 22 nieuwe woningen in de kern, maar omwonenden blijven sceptisch. ‘We hebben liever dat de schop ergens anders de grond in gaat.’

De huizen zijn bedoeld voor kersverse huiseigenaren, maar er is volgens de gemeente ook ruimte voor seniorenwoningen. ‘Als dorp zijn we erg blij dat er een nieuwe starterswijk komt’, begint Ad van Tilborg, voorzitter van Leefbaarheidsgroep Bergharen.

‘We willen jonge mensen graag in het dorp houden, zodat er op lange termijn leuke dingen gebeuren en de winkels open blijven. Met de vergrijzing wordt dat toch minder’, gaat hij verder.

De nieuwe wijk Kerkenweide wordt aan de zuidoostelijke rand van de Wijchense kern gebouwd, met uitzicht op een weiland en de twee kerken die over het dorp torenen.

'We willen ons uitzicht niet kwijt'

Over die locatie zijn dorpsbewoners niet helemaal te spreken. ‘We hebben liever dat de schop ergens anders de grond in gaat’, stelt Van Tilborg. Volgens hem is het namelijk één van de mooiste stukjes Bergharen. ‘Daar ligt de horizon en die verdwijnt dan. Omwonenden willen hun prachtige uitzicht niet kwijt.’

Halverwege maart presenteert ontwikkelbedrijf en initiatiefnemer ErfGoed de plannen aan inwoners van de Wijchense kern.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: