Nieuws

Op deze plekken wordt op het coronavirus getest

In onze provincie gaan vier huisartsenpraktijken mensen met griepverschijnselen ook testen op het nieuwe coronavirus, dat onlangs is uitgebroken in China. © ANP
TWELLO - In onze provincie gaan vier huisartsenpraktijken mensen met griepverschijnselen ook testen op het nieuwe coronavirus, dat onlangs is uitgebroken in China.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte vandaag met Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) bekend dat 40 peilstations in Nederland nu op dat virus gaan testen.
De vier huisartsenpraktijken uit Steenderen, Zutphen, Barneveld en Gaanderen zijn al jaren onderdeel van die peilstations. Bij die praktijken worden patiënten met griepverschijnselen geregistreerd. Monsters die worden afgenomen worden ook door het RIVM nu ook getest op het coronavirus.

'Belangrijk om te monitoren'

Volgens het Nivel is het belangrijk om te starten met het monitoren van het nieuwe coronavirus voordat het virus daadwerkelijk in Nederland rondgaat. Mocht er een patiënt met het coronavirus worden gesignaleerd, zal de eigen huisarts daar melding van maken bij de GGD.
Het RIVM en de GGD kunnen dan maatregelen nemen om verspreiding tegen te gaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!