Nieuws

Provincie vaart voor het eerst mee tijdens Canal Parade

De Canal Pararde in 2019.
De provincie Gelderland vaart komende zomer mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. De provincie wil zo naar eigen zeggen laten zien 'dat iedereen in Gelderland zichzelf moet kunnen zijn'. © ANP
AMSTERDAM - De provincie Gelderland vaart komende zomer mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. De provincie wil zo naar eigen zeggen laten zien 'dat iedereen in Gelderland zichzelf moet kunnen zijn'.
De Canal Parade wordt op zaterdag 1 augustus gehouden. Het is voor het eerst dat de provincie meedoet aan de feestelijke botenparade, die dit jaar voor de 25ste keer wordt gehouden.
De provincie heeft samen met de collega's van Noord-Holland en Limburg een boot. Er zijn nog plekken beschikbaar voor inwoners die mee willen varen.

'Een feestje met serieuze kant'

Gelderlanders met 'een andere seksuele of genderidentiteit' kunnen volgens gedeputeerde Jan Markink hun verhaal vertellen. 'Want als het persoonlijk wordt, ontstaat er vaak meer begrip en acceptatie', zegt hij. 'Het zullen vrolijke verhalen zijn, en ook minder vrolijke. Het meevaren wordt een feestje, maar wel met een serieuze kant.'
Ook mensen die zich inzetten voor de veiligheid en acceptatie van LHBTI+'ers maken kans op een plek aan boord. Begin maart wordt duidelijk waar en wanneer ze zich kunnen aanmelden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!