Nieuws

Stormschade in Gelderland lijkt mee te vallen

In Nijmegen is het grootste deel van het dak van twee woningen gewaaid.
De schade van storm Ciara die zondagavond over Nederland raasde, lijkt in Gelderland mee te vallen. Precieze aantallen van het aantal meldingen heeft de brandweer niet, maar voor zover bekend zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De schade van storm Ciara die zondagavond over Nederland raasde, lijkt in Gelderland mee te vallen. Precieze aantallen van het aantal meldingen heeft de brandweer niet, maar voor zover bekend zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd.
De zondagavond begon stevig voor de brandweer. Tussen 17.00 en 18.00 uur kreeg de Veiligheidsregio Gelderland-Midden nog elke vijf minuten een melding binnen. Het aantal meldingen van schade en gevaarlijke situaties was na 21.00 uur over het hoogtepunt heen. 
Woordvoerder Allard Schimmel: 'We hadden voldoende bemensing en hebben alles kunnen afhandelen vanuit onze centrale meldkamer. Vooral uit de regio rondom Nijkerk en Barneveld kregen we veel meldingen binnen.'

Schoorsteen en dakplaten

In de regio Noord- en Oost-Gelderland waren aan het begin van de avond al 150 meldingen binnengekomen. De meeste daarvan zijn boomgerelateerd, alhoewel de brandweer ook af moest op een schoorsteen die op omvallen stond en dakplaten die los dreigden te komen van een nieuwbouwwoning', zegt een woordvoerder. 
In het begin van de dag kwamen er vooral meldingen vanaf de Veluwe en uit het gebied rond Apeldoorn. Later op de avond kwamen er ook meer meldingen uit de Achterhoek. 

Extra centralisten

In het zuiden van de provincie leek er aan het begin van de avond vooral veel stormschade te zijn in het gebied rond Culemborg, later kwamen er ook uit Nijmegen veel meldingen. Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zette extra centralisten in om alle meldingen af te handelen. 
De storm liet zich tussen 20.00 en 23.00 uur het meeste gelden in onze provincie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!