Bevrijdingsfeest Winterswijk gaat niet door, organisatie geeft markt de schuld

WINTERSWIJK - De ‘Viering 75 jaar Vrijheid en Vrede Winterswijk’ die 26 april zou worden gehouden op de Markt in het dorp, gaat niet door. Volgens de organisatie gooit de lokale Marktvereniging roet in het eten.

De zaterdag voor het bevrijdingsfeest zouden op de beoogde locatie voorbereidingen worden getroffen en daarvoor moest de warenmarkt deels uitwijken. Hoewel de organisatie van de viering hiervoor verschillende oplossingen aandroeg, werd er geen overeenstemming bereikt met de marktkooplui.

'Ze moeten niet aan ons brood komen'

'Helaas was het antwoord van de Marktvereniging op ieder voorstel nee. Ondanks bemiddeling van wethouder Aalderink en burgemeester Bengevoord was iedere vorm van medewerking voor de Marktvereniging onbespreekbaar', schrijft de organisatie zaterdag in een persbericht.

Zie ook: Winterswijkse warenmarkt mogelijk in een feesttent

Voorzitter Koos Prins van de Marktvereniging gaf eerder al aan uit financieel oogpunt geen trek te hebben in een verhuizing. 'De zaterdag eind april is een topmarkt voor ons, ze moeten niet aan ons brood komen.'

'Een gemiste kans'

Het bevrijdingsfeest was niet alleen bedoeld voor de inwoners van Winterswijk, maar ook voor Duitse deelnemers en bezoekers. Veel partijen, zoals tien Nederlandse en Duitse orkesten, hadden al hun medewerking toegezegd. Ook waren er al onder meer historische geallieerde legervoertuigen en een overvliegende Spitfire geregeld.

De organisatie, die bestaat uit Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior, baalt dan ook dat het evenement niet kan doorgaan. Ze ziet het als 'een gemiste kans om Winterswijk in de regio wederom positief op de kaart te zetten'.

Zie ook: Beoogde feesttent op Markt in Winterswijk op tekening

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!