Nieuws

Storm Ciara zet streep door wandelingen op Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft voor zondag een aantal georganiseerde wandelingen geschrapt vanwege de verwachte storm. Onder meer een excursie rond de voormalige Duitse luchtmachtbasis Fliegerhorst Deelen uit de Tweede Wereldoorlog gaat om die reden niet door. © ANP
OTTERLO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft voor zondag een aantal georganiseerde wandelingen geschrapt vanwege de verwachte storm. Onder meer een excursie rond de voormalige Duitse luchtmachtbasis Fliegerhorst Deelen uit de Tweede Wereldoorlog gaat om die reden niet door.
Het park is zondag wel gewoon geopend, aldus een woordvoerster. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer raden wandelaars aan om eventuele waarschuwingen van het KNMI rond de storm, die de naam Ciara heeft gekregen, goed in de gaten te houden.

'Gebruik gezond verstand'

'De bossen bezoeken als het KNMI code oranje afgeeft is niet zo slim. Mensen moeten hun gezonde verstand gebruiken', aldus Staatsbosbeheer. Volgens Natuurmonumenten is bossen afsluiten niet mogelijk, omdat er meestal geen hekken rondom staan. 'Maar bij storm is het wel duidelijk wat je niet moet doen.'
Burgers' Zoo in Arnhem gaat zondag gewoon open. Het dierenpark verwacht dat de bomen in het park zo goed onderhouden zijn dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!