Groesbeekse schlagergroep maakt plaats voor nieuwe generatie

GROESBEEK - Groesbeek is dé hofleverancier van de Gelderse carnavalskraker. Afgelopen weekend vond het 33e schlagerfestival 'Gruusbek' plaats. Carnavalsgroep 'De Restantjes' is er al bij vanaf het eerste uur. Na 33 jaar, een jubileumjaar in carnavalsland, vinden ze het een mooi moment om te stoppen.

'Onze mannen voetbalden samen en deden mee aan de carnavals-optocht, wij stonden daar maar zo'n beetje langs de kant. We zijn eigenlijk 'de restantjes', concludeerden de dames. Het was het begin van de zangcarrière van de dames. Het begon klein, er deden ongeveer vijf groepen mee met het festival. Inmiddels zijn dat er zo rond de dertig.

De tekst gaat verder onder de video.

Restantje Annie Janssen vindt het tijd voor de volgende generatie. 'Mijn kleindochter van 16 komt er nu. Ze ziet oma nog één keer optreden, en dan is het ook mooi geweest.' Bovendien is het allemaal een stuk professioneler geworden. Waar het vroeger niveau 'bruiloft' optreden was, kunnen de deelnemers steeds beter zingen en komt er steeds meer bij kijken. Annie: 'Dit jaar kregen we een mail wat we moesten aanleveren voor het optreden. Ik moet daar bijna een cursus voor volgen, ik snap er helemaal niks meer van.'

Tribute voor 'De Restantjes'

Ze hebben al een afscheidstournee gehad in november vorig jaar. Een 'tribute' voor 'De Restantjes.' Geweldig vonden de dames dat. Helemaal stoppen doen ze niet. Ze blijven wel meedoen met de optocht, en met 33 schlagers op hun naam zullen ze nog wel eens optreden op scholen en bejaardentehuizen. 

Meer zien? Kijk dan vanavond om 17.45 naar Café Carnaval, of kijk nu al hier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: