Annie is galantofiel, maar wat is dat?

WOLFHEZE - Het lijkt bijna wel een besmettelijke ziekte: galanthofilia: oftewel mensen die gek zijn van sneeuwklokjes. Liefhebbers van de voorjaarsbloeiers kunnen hun hart ophalen op kwekerij de Boschhoeve in Wolfheze tijdens het sneeuwklokjesfestival.

Dineke Logtenberg uit Wolfheze kweekt sneeuwklokjes. 'Het grappige is dat ze altijd wit blijven', zegt ze. 'Ze worden nooit geel, zwart of roze. En hoe meer je er hebt, hoe beter je ziet staan.'

Sneeuwklokjes luiden het nieuwe jaar in, zegt Logtenberg. 'Het zijn de eerste bloemetjes in de tuin.' 

Bekijk de video, de tekst gaat daaronder verder.

De liefde voor de sneeuwklokjes kan heel ver gaan. Zoals bij Annie Fallinger. Ze heeft van alles in huis met het thema sneeuwklokjes. Ze lijdt, voor zover je van lijden kunt spreken, aan sneeuwklokjesmanie. Fallinger is een galantofiel. Sneeuwklokjes komen bij haar onder meer terug in dekbedovertrekken, bekers, placemats en servetten.

Thuis heeft ze heel veel verschillende soorten sneeuwklokjes. 'Je komt de winter uit, die donkere dagen en dan krijg je die vrolijke sneeuwklokjes uit de tuin, dan word je helemaal verliefd. Dat voorjaarsgevoel, dat eerste witte bloemetje, dat vind ik zo teder en lief.'

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Renkum Wolfheze Natuur Nieuws
Deel dit artikel: