Nieuws

De 'Goedemorgen-man' van de Vierdaagse is overleden

John van Vucht, beter bekend als de Goedemorgen-man van de Nijmeegse Vierdaagse, is maandag overleden. Van Vucht was voor veel Vierdaagsewandelaars een icoon, omdat hij jarenlang langs de route iedereen goedemorgen wenste via zijn megafoon. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - John van Vucht, beter bekend als de Goedemorgen-man van de Nijmeegse Vierdaagse, is maandag overleden. Van Vucht was voor veel Vierdaagsewandelaars een icoon, omdat hij jarenlang langs de route iedereen goedemorgen wenste via zijn megafoon.
Het begon ooit als een grapje, maar uiteindelijk bleef Van Vucht jarenlang langs de route staan. Gewoon, omdat hij het leuk vond. 'En ik merk dat de wandelaars het ook heel erg op prijs stellen. Liefde is krijgen en geven. Het kan nooit van één kant komen', zei hij ooit tegen Omroep Gelderland.
Vanaf een uur of vier 's ochtends stond hij al goedemorgen roepen, en niet alleen in het Nederlands. Ook in het Duits, Engels, Frans, Chinees, Spaans, Russisch, Italiaans, Pools en voor de talen die hij niet machtig was, had hij een boekje bij de bij de hand waarin hij de vertaling kon opzoeken.
Kijk hier naar beelden van de Goedemorgen-man. De tekst gaat verder onder de video.  
De 'Goedemorgen-man' van de Vierdaagse is overleden

'Nooit meer hetzelfde'

De Vierdaagse-gemeenschap treurt om het overlijden van Van Vucht. In verschillende Facebook-groepen wordt er bij stilgestaan en halen mensen herinneringen aan hem op. 'De Vierdaagse zal niet hetzelfde zijn zonder jou', schrijft de een. 'Wat zullen we het opgewekte 'Goedemorgen!' gaan missen', schrijft de ander. 
Ook zijn er verschillende initiatieven gestart om bij Van Vucht stil te staan tijdens de aankomende wandeltocht. Zo wordt er geopperd bloemen te leggen op zijn vaste stekje aan de Heyendaalseweg in Nijmegen. Een ander stelt voor een petitie te beginnen om de straatnaam te wijzigen naar iets met de Goedemorgen-man. 
John van Vucht is 75 jaar geworden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!