Nieuws

Terugblik hoogwater 1995: veel belangstelling voor cd De Macht van het Water

Omroep Gelderland heeft de afgelopen week uitgebreid stilgestaan bij de periode van extreem hoogwater in 1995, nu 25 jaar geleden. Het hoogwater zorgde ervoor dat een kwart miljoen Gelderlanders huis en haard moesten verlaten en geëvacueerd werden naar veiligere gebieden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Omroep Gelderland heeft de afgelopen week uitgebreid stilgestaan bij de periode van extreem hoogwater in 1995, nu 25 jaar geleden. Het hoogwater zorgde ervoor dat een kwart miljoen Gelderlanders huis en haard moesten verlaten en geëvacueerd werden naar veiligere gebieden.
In die periode heeft Omroep Gelderland, toen nog Radio Gelderland, van 28 januari tot en met 5 februari in totaal 210 uur continu uitgezonden. Daar is in de week na terugkomst van alle evacués een samenvatting op cd van gemaakt: De Macht van het Water.
Naar aanleiding van alle aandacht, vorige week, voor die periode blijkt, dat er nog steeds vraag naar die cd bestaat, Dat bleek op de speciale Facebookpagina, maar ook in de email en op What's App.
Voor de belangstellenden: hier is de cd De Macht van het Water te beluisteren:
De cd is overigens ook in Soundcloud te downloaden. Klik dan op het GLD-logo, vervolgens op edit en daarna op download original file.