In Huissen wordt 'maatschappelijk verantwoord' carnaval gevierd

HUISSEN - Carnaval staat onder meer voor bier drinken en lekker lallen. Maar in Huissen laten ze dat soms even zitten, want daar vieren ze het feest 'maatschappelijk verantwoord'. Dat betekent dat ze ook oog hebben voor mensen met een beperking.

'Het is de leukste dag van het carnaval, vinden wij allemaal', vertelt organisator Elaine Scholten in het programma Café Carnaval. Er is een speciale raad van elf voor mensen met een beperking en ook is er voor hun een speciaal feest. Uiteraard is er bier en muziek, maar de cola gaat er ook vrij snel doorheen.

De tekst gaat verder onder de video.

Al tientallen jaren

President Bas Boerboom van CV De Kraonige Zwaone is trotst op het feest. 'Dit is zo'n ontspannen sfeertje. Met carnaval heb je veel te maken met protocollen en dergelijke, dat doen we hier niet.' De carnavalsvereniging organiseert het speciale feest al jaren. 'Het oudste beeldmateriaal wat we hiervan hebben, komt uit 1973.'

Boerboom vindt het heel belangrijk dat het georganiseerd wordt. 'Ik zeg gekscherend wel eens: maatschappelijk verantwoord carnaval vieren. Dit hoort daarbij.' Ze doen het voornamelijk voor de mensen met een beperking, maar 'wij hebben er ook heel veel plezier aan'.

Bekijk hier de hele uitzending van Café Carnaval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!